Linux: HP t5125 Linux asennus

Modifiointiohjeet, huolto-ohjeet ym. Kirjoita otsikon alkuun radiolaitetyyppi (HAM, PMR, CB, RHA68 jne). Myös linkit ko. materiaalia sisältäville sivuille tänne.
oh3hz
Ylläpitäjä
Viestit: 29
Liittynyt: 15.12.2010 22:19
Kutsumerkki: OH3HZ
Paikkakunta: Hollola

Linux: HP t5125 Linux asennus

Viesti Kirjoittaja oh3hz »

Kevyt ohje siitä miten asennat HP:n "tyhmään" työasemaan Linuxin esimerkiksi repeaterlogiikkakäyttöön.

Työasemassa itsessään ei ole ei ole riittävästi flash-muistia (on 32 Mb) jotta siihen mahtuisi jokin tunnetuista jakeluista, ei edes DSL:ää (DamnSmallLinux), joten järjestelmä asennetaan 4 Mb:n tai sitä isommalle USB-tikulle. Keskusmuistia allekirjoittaneelle eksyneessä yksilössä on 128 Mb joka riittänee nipin napin pyörittämään käyttöjärjestelmää ja yksinkertaisia sovelluksia.

Jotta asennus onnistuu, pitää kone kytkeä verkkoon ja sitä kautta internetiin koneessa itsessäään olevan verkkoliitynnän kautta. Asennus ei ymmärrä esim. USB-Wlan adapterista mitään...

Ohjeet on tehty Ubuntulle, muihin Debian-pohjaisille joutunee vähän säätämään...

1. Esivalmistelut:
- Varaa Linux kone, minulla Ubuntu 11.10 asennusapujen tekoon
- Lataa Ubuntu 8.0.4 server ISO-image valmiiksi koneesi levylle. vanhoja ubuntu-jakeluja löytyy täältä http://old-releases.ubuntu.com/releases/
- Asenna Linux-koneeseesi unetbootin sovellus, joko graafisen pakettienhallinnan kautta tai komennolla sudo apt-get install unetbootin tai Ubuntu software centeristä.
- Lataa koneelle valmiiksi TheLinkBox ohjelmiston sopiva versio, viimeisin lienee sopivin. Sopiva versio löytyy täältä http://pakettiradio.net/downloads/

2. Luo Unetbootin-ohjelmalla boottaava USB-tikku

3. Kytke luomasi boottaava USB-asennustikku asennettavaan koneeseen ja varmista, että dataverkkkojohto on kytketty. Käynnistä kone.

4. UNetbootin valikosta valitse install joka on kolmanneksi viimeinen valinta ennen cli ja cli-expert

5. Valitse haluamasi asennettava kieli Choose language valikosta. Esimerkissä on valittu englanti.

6. Valitse maa Country valikosta. Finland löytyy kun valitsee other ja selaa alaspäin.

7.Detect keyboard lay-out kysymykseen vastataan No ja seuraavasta listasta valitaan Finland (suomalaiselle näppikselle tiätysti) selaamalla ylöspäin listaa. Kolmannesta valintaruudusta valitaan pelkkä Finland.

8. Configure network kohdassa määritellään ensin koneen nimi, sitten Ubuntuarkiston sijainti FInland, valitaan oletusarkisto joka on valmiina, HTTP proxy jos on käytössä ylleensä jätetään tyhjäksi. Valintojen jälkeen kone lähtee noutamaan tarvittavia paketteja asennusta varten.

9. Noudon aikana tulee virhe Failed to load installer componen. Tässä kohtaa valitaan Continue. Samoin kuin Installation step failed virheeseen.

10. Seuraavasta valikosta valitaan dowload installer components ja sen jälkeen file-preseed ja Continue.

11. Partitioning method kohdasta valitaan Guided - use entire disk ja select disk to partition kohdasta valitaan USB-väline (oletettavasti SCSI1 (0,0,0) (sda)). Flash sen lisäksi, että se on liian pieni, on myös kirjoitussuojattu. Partitiointiinformaatio (write to disk) hyväksytään valitsemalla Yes.

12. Installaatio kyselee seuraavaksi Käyttäjän nimen, käyttäjätunnuksen, salasanan ja salasanan varmistuksen. Näihin kirjoitetaan halututu tiedot.

13. Softaware seletion kohdasta ei valita mitään, eli jätetään ihan perussetiksi. Valitaan siis Continue.


14. Kelloajan kysymysruudussa valitaan Yes, eli UTC-aika. Tämän jälkeen asennus loppuukin ja tulee aika bootata juuri asennettu systeemi.

15. reboottaa kone ja katso, että systeemi käynnistyy. loggaa koneeseen sisään, sammuta kone komennolla sudo shutdown -h 0.

16. Poista USB-tikku USB-liittiimestä ja laita se takaisin siihen koneeseen jossa teit boottaavan tikun. Kopioi TheLinkBoxin asennuspaketti nimeltään thelinkbox_x.xx-x_i386.deb USB-tikun /home/<käyttäjätunnus jonka loit> hakemistoon.

17. Laita USB-tukku takaisin pikkukoneeseen ja boottaa se uudestaan.

18. Asenna tarvittavat apupalikat eli:
Openvpn komennolla sudo apt-get install openvpn
Alsa komennoille
sudo apt-get install alsa-base
sudo apt-get install alsa-utils
sudo apt-get install libesd-alsa0

19. Asenna thelinkbox komennolla sudo dpkg -i thelinkbox_x.xx-x_i386.deb. Tässä x.xx-x kuvaa versiota jonka olet imuroinut asennettavaksi.

20. Konffaa loput täältä löytyvän ohjeistuksen mukaan
http://oh3tr.ele.tut.fi/~ftp/repeater/r ... hjeita.txt

Have fun :-)
Ari / OH3HZ